Julhysterin över!

Eller ja, nu börjar ju mellandagsrean, och då blir väl folk galnare än någonsin! Fattar inte hur dom där som ställer sig och köar tidigt på morgonen på juldagen tänker? Jisses.
Jag är ju inte så mycket för julfirande så det blev en ganska lugn jul iår. Sov länge, gick till hästen så han fick lite julgotta, sen kom mamma och hämta så åkte vi till moster, sen hem till pappa igen!
Är supernöjd med alla fina julklappar jag fick :)
  • Pyjamas
  • vantar
  • mysbyxor (uuuuursköna)¨
  • ullstrumpor
  • filmer
  • pengar
  • presentkort på Hööks
  • 32" lcd-tv + vägghållare
  • Ferrero Rocher (stavning?)
  • hårborste
sen kommer jag inte ihåg om det var något mer..
Men ah, ehhm, har inte hänt så mycket dom här dagarna, varit i stallet och sen inte så mycket mer, kollat på film och bara tagit det lugnt.
Idag planerar jag att åka en sväng till köpis och köpa dom sista julklapparna och köpa nya ridskor åt mig själv. Inte helt okej då hela världen kommer vara där och vara som idioter.
Men ah, slänger väl kanske in bilder på julklapparna sen ikväll eller nåt, och på det som jag ska köpa!
Ha en bra dag allihopa!

Peace.

Rosa öppnar sin julklapp :)

.........

I brist på annat slänger jag in lite bilder från den senaste tiden..
var ute på en mysig uteritt på maddes häst Pegasz & lilla rosa fick följa med! Toppenmysigt.
min söta pojk är väldigt lycklig över snön!
peace...

dålig uppdatering...

Har varit sjukt dålig uppdatering, men har icke suttit vid datorn något. Har varit uppe i härliga hälsingland och varit barnvakt, umgåtts med min fina pojkvän och jobbat, allt som vanligt alltså!
så mysigt ute nu när snön har kommit, det jar blivit mycket ljusare! men dock lika jobbigt att kliva upp på morgonen. Haha.
Nu ska jag ta min pojkvän och gå ut och smälla i oss onyttigt, sen sova så jag orkar upp imrgon! 

Gnajt.


hahah

alltså, vilken dag! Började att jag sov över, kom hela nio minuter sent till jobbet! ;) Ganska duktigt att vara på jobbet fyra minuter efter man vaknat.. Men är ju inte så långt :) Jobbade och gjorde allt som ska göras, sen hem. Åt lunch som pappa hade med från Subway, moaha, stark som fan vare. Sen gjorde jag absolut ingenting! Sen ut till jordåsen och hämta lite sakuuur. 
Svängde förbi hästen en sväng påväg hem, gav honom MYCKET mat, men tydligen så hade han ätit upp det.. Sjukt hur mycket han äter :o Typ 30 kg hösilage på ett dygn?! Hallå liksom. Och han har ju fortfarande inga vinterdojjor så kan inte rida så han kommer ju se ut som en julgranskula om magen ju! Jisses, så fort han är nyskodd ska det börja tränas! Dressyrdressyrdressyr och lite intervaller ute! Magen ska bort och muskler ska byggas, hoppas ju kuna starta någon liten tävling i sommar.. Får la se hur det blir med det.
Sen när jag skulle åka till jobbet hände något väldigt roligt! Jag blev stoppad av polisen, en vanlig kontroll liksom, MEN! Moppen var icke påställd så det vart en massa krångel och sånt där, men jag slapp böter eftersom jag sa att jag trodde att den var påställd. Menmen, nu blir det cykel i fortsättningen till jobbet. Kommer jag inte vara fit efter den här vintern så vet jag inte vad som krävs för att bli av med lite fett, förutom att lägga sig under kniven...

Hehe, eftermiddagen rullade på bra trots att jag var 30 minuter sen så vart jag klar en halvtimme tidigare än vanligt? sweeet!
Nu ska jag gå ut och sova tror jag! Sjukt trött och död i kroppen.
Gnajt.
peace.
fulhästN!

ingen bra dag.

Riktigt sugig dag faktiskt! Har varit på halvdåligt humör hela dagen och att kossorna hade en urusel dom med gjorde inte saken bättre. Förmiddagen rullade på som vanligt typ, sen hem och ligga på soikmattan då ryggen är ur funktion typ. Sen tillbaka till jobbet för pass nummer två.  Fixade klart i gamla lagårn sen upp och utfodra korna. Gick ju som det gick.. Började tvätta juver och märkte då att det var en som inte låsts fast när dom fick mat, så chefen skulle öppna så hon kunde sticka in huvudet men då backade alla andra idioter ut i stället, och då var det bara att försöka få 24 kor att börja äta igen.. Tog sin lilla stunde, sen gav vi upp, tre kor var fortfarande lösa, men ja. Sen hade nog korna blitt lite stressade av allt krångel och sånt så dom var riktigt jobbiga! När jag skulle tvätta juvret på en av dom flög hon upp med röver och kickade mig på käken, skapligt ont gjorde det, sen nästa idiot gjorde likadant fast träffade axel. Menmen, sen rullade allt på hyffsat.
Nyss kommit hem och ätit mat, pappa hade gjort potatis & lax, jag hatar fisk men det var faktiskt gott! :) kanske kommer växa upp även jag, hehe!
nu ska jag snart gå och lägga mig och sova tror jag, så kanske ryggen är bättre imorgon!
Ska plocka ihop lite ute i stugan först bara. Ska ju göra om därute i helgen och på söndag flyttar jag mina saker från jordåsen hit...
Känns skitjobbigt, har ju liksom bott där i 16 år! Men kanske dags att släppa taget nu...
aja, tråkigt och ett icke läsvärt inlägg men skitsamma.
peace.

What a beautiful wedding, what a beautiful wedding! says a bridesmaid to a waiter. Yes, but what a shame, what a shame, the poor groom's bride is a whore.

Ehe.
Har suttit och kollat på Bonde söker fru-bröllpet mellan hästbonden Pär-Ola Nyström & Louise Löfgren. Fint bröllop och dom var väldigt fina båda två, dock kunde hon ha skippat sitt döskalle-halsband...
Såatte, nu har jag suttit och kikat på fina bröllopsklänningar och kan inte dölja att jag längtar till den dagen då jag står där i vit klänning och ska gifta mig med mitt livs kärlek! Om jag nu ens kommer gifta mig?..
Hittade två superfina klänningar som verkligen var i min smak, något som jag skulle kunna tänka mig at kunna ha på mig när/om jag gifter mig! hehe ;)
men har alltid sagt att jag inte vill ha en stort pampigt bröllop, men jag vet en sak iaf, jag vill komma ridandes på en häst, och sen efter vigseln vill jag åka iväg med droska!
mmmmhm!
haha, jisses, nu ska jag sluta prata bröllop!
Dagen har väl flutit på som vanligt, dock inget jobb på förmiddagen då huvudet ville sprängas och jag bara hade sovit en timme under natten...
Ska kolla klart på Fast and furious - Tokyo drift sen ska jag gå ut och sussa! :)
gnajt.
peace.

Living the dream.

.... nästan iaf.
Har ett jobb som jag trivs super med, bästa hästen, bästa pojkvännen, fina vänner & såklart min andra halva ROSA! 
Men..
I helgen som kommer så lämnar jag jordåsen och flyttar hem till pappa. Ska hämta min säng och alla möbler så huset kommer stå tomt tills det blir sålt. Om det nu blir det, och blir det inte det så kanske jag flyttar tillbaka när jag fått bil och körkort samt att lönen har kommit i rullning. Men det känns fortfarande sjukt sorgligt, har liksom bott där i 16 år..
Aja, skitsamma. Life goes on!

Jobbade imorse, så fett jobbigt att gå upp ju. haha. Hatar tisdagar.
Efter jobbet åkte jag till köpis och köpte en chokladkaka för att tröstäta då jag börjar känna att en förkylning är på ingång. Pallar inte vara sjuk igen!.

Sen när jag kom hem somnade jag som en padda.
Åkte till hästen och han fick sig nästan en timmes rykt och massage, så han var glad! :) Finaste prinsen. Försöker fortfarande få tag på hovslagren, men det går inte så bra.. Han måste verkligen skos nu! Han halkar och jag är rädd att han ska typ fläka sig eller nåt. Och så vill jag ju rida! Och han vill röra på sig.
När jag hade pussat B hejdå så åkte jag direkt till jobbet. Skulle provmjölka idag, men det vart krångel så jag fick sluta en timme senare än vanligt, skapligt less. 

Men nu är jag hemma och har nyss duschat och ätit middag, ska strax gå ut till min frigge och hunden och mysa ner mig i sängen resten av kvällen. Boohyaah.
slänger in lite bilder.
Peace.

skitväder!..

Fyfaaaan vilket skitväder man vaknade till imorse, regnade och var blåsigt. Men det var bara att pallra sig upp kvart i sex och åka iväg till stallet för att släppa ut min prins! Han låg ner och ville verkligen inte kliva upp! haha, sötnos. Men efter lite muta i form av godis så reste han på sig :) Släppte ut och pussade hejdå, sen åkte jag vidare i halkan mot jobbet.
Gjorde det vanliga på jobbet, mjölka, fixa mjölkamman, mocka, utfodra ungdjur och kalvar, fixa mjölkrummet, köra halm. Sen åkte jag hem i blixthalkan..
Tog en rejält varm dusch, sen åkte jag och pappa mot stan för att hämta ut ett brev som jag fårr en AVI på.. Åkte vidare mot granngården för att kolla efter fodertunna till balder, men dom var ju snordyr så får vänta tills jag får lön eftersom papps betalde idag.
Sen vidare mot hööks och köpa lite nya ryktsaker eftersom mina försvann spårlöst när förra grannen flyttade?...
Aja, blev en liten låda och lite smått! :) ska köpa enriktig ryktlåda sen när jag får råd, men täcke och sadel är prio 1 nu!
Sen blev det jobb igen..

Nu har jag kommit hem och ätit middag, och nu sitter jag i soffan och degar. Ska nog ta och ggå ut till mig och dra igång något avsnitt av Grey's Anatomy! såatte ah. 

gnajt.
Peace.
min finaste prins är alldeles lycklig i en mysig box! :)
ingen tokvacker bild på prins, men det var denna jag föll för, finaste hästen ♥

rubrik?

Dålig uppdatering, men så blir det när pojkvännen kommer och eftersom vi bara träffas på helgerna så umgås jag hellre med honom än att blogga :)
Meneee, igår flyttade Balder till stackbo. Det tog en och en halv timme att lasta kräket!! Sjukt less blev jag. Men sen när han var inne så stod han så snällt så. Han fick stå i sin nya box en stund innan han fick gå ut i hagen som han ska stå i ett tag nu :) Han verkar trivas bra! Tänkte ta lite kort idag men mobilen dog så får göra det imorgon. Känns skönt nu när vi kommit till nytt och får börja om, jag väntar bara på att Balder ska få nya skor så jag kan börja rida, för nu har han bara brodd i trakterna i bak, men han hade inga broddhål i fram så han halkar supermycket stackarn...
Men ska försöka få tag på hovslagaren i veckan så kanske han får nya dojjor!
Var bara dit en sväng nu på kvällen och tog in honom och pussade. Alla mina hästsaker har ju av någon anledning försvunnit så ska åka och köpa nya imorgon! Sjukt att folk inte kan hålla reda på sina egna saker utan ska plocka av andra..
Aja, nu ska jag snart gå ut och sova, ska ju orka jobba imorgon! Hoppas att jag håller mig frisk hela veckan bara....
Gnajt.
Peace.
saknar fabrorNathan!

less.

Jahapp, sjuk igen!! Ingen topp start på morgonen då jag spydde ner golvet ute i min lilla friggebod. Jag har extremt svårt för just spyor, men det var bara att torka upp! BLÄÄK.

Så blev inget jobb idag.. Blir nog hemma på em också. Jag som aldrig brukar vara sjuk, men det kan ju kanske bero på omställningen. Från arbetslös & sysslolös, till att jobba heltid med ett kanske hårt jobb. Man blir trött och kroppen är inte direkt beredd på förändringen. Så kan vara därför jag har varit sjuk så mycket på sista tiden, men det blir förhoppningsvis bättre. Kan ju vara att jag är väldigt dålig på att äta, och så har jag ju sömnproblem.. Har sovit ca fyra timmar på tre nätter nu, och inte ätit som man ska heller..
Men ska försöka bli bättre på både äta och sova. Nu ska jag försöka få i mig något ätbart, men magen är inte riktigt som den ska vara.
Idag är det ju superfint väder! Hade jag varit feberfri och om hästen hade haft vinterdojjor hade jag tagit en lång barbackatur, men det går ju tyvärr inte! På tal om hästens vinterdojjor måste jag komma ihåg att ringa hovslagaren! Gör det imorgon.
Var ute med rosa en sväng och tog lite kort. Skulle så gärna vilja ha en systemkamera! Det blir ju inte toppbilder med mobilkamera direkt...

woopii

Trött tjeeeeeeej! Upp imorse och jobba, sen efter det hem till mamma och fika och mys! Fick två träns av hennes karl som har börjat tacka för sig, men ska putsa upp dom och se om det är något att använda som slit och släng träns :) Sen hem igen och åkte och jobba pass nummer två. Nu när snön har kommit så är det ett rent helvete att åka moppe! den bara spinner och snurrar runt.. efter jobbet åkte jag till stallet i stackbo för stallmöte. Kom väl inte fram till så mycket, men ah.. haha. Sen hem och har suttit här sen dess typ. Har bara tagit en dusch och tänt en brasa.
Nu ska jag strax gå och lägga mig, tvättmaskinen borde ju vara klar strax tycker jag..
Aja, tack och godnatt!
peace.

huuuurrrbba!

Nu börjar det bli riktigt kallt ute!  Vill ha snö, men det behöver inte vara råkallt ute. Änte riwligt att inte ha körkort så man måste åka moppe nu e! Men jag har ju teoriböckerna hemma, så ska hem en sväng imorgon och hämta lite saker och även böckerna, för nu har jag bestämt att jag ska ha körkort INNAN jag fyller 20. Vilket är om typ 3 ½ månad... Det är ju teorin som är jbbigast för mig då jag har inlärningssvårigheter. Men, mycket plugg så fixar jag det nog.

Fick en förfrågan på jobbet igår om jag kan jobba heltid den här månaden ut och sen kanske lite till. Självklart gör jag det, klirrar fint i kassan det ju! Så nu jobbar jag två pass om dagen, börjar på morgonen 6.30-10.30 sen tillbaka på eftermiddan och jobba 14.30-17.30. Fast ah, idag vart det ju bara eftermiddan, förbannade immunförsvar!
Åkte direkt till Balder efter jobbet, packade påsar, fyllde vatten, sen satte jag mig på en sten i hagen och gullade med min fina prins ♥ Han var ovanligt pussig idag, han brukar inte tycka om att jag pussar på mulen, men idag pussade han tillbaka och sen lutade han sin panna mot min och hade huvudet i mitt knä så jag fick klia på kinden och pilla med öronen :) Älskade häst!
När jag kom hem blev det puss och promenad med hunden.
Nu ligger jag som en fryst ärta framför brasan och försöker tina upp lite. Middagen är intagen, så nu väntar jag bara på att klockan ska bli nio, då börjar en film som jag vill se! Dock håller den på till typ elva, så får se hur länge jag orkar vara vaken.
Ska bara ta ut hunden på en promenad innan, sen ska jag bädda ner mig med mysfilt och pappas ostkrokar ;) hähä.
peace.
mina finfina arbetskamrater.
lillebror ludwig.

lalala.....

Ahh, har varit lite dålig uppdatering, men internet har varit damp..
Har inte hänt så mycket., annat än att jag troligtvis har åkt på nya influensan... Kunde inte jobba imorse, har inte kunnat sova inatt eftersom det kännts som om jag har haft världens fylla! Sängen har snurrat och jag har fått ont i huvudet så jag mått illa varja gång jag rört på mig. Jag är öm i kroppen och har även lite feber. Skitkul liksom, jag som vart frisk bara för någon dag sen?! Aja, typiskt min otur. Nu läre jag iaf skynda mig ivä'g till jobbet, börjar om en kvart! Tur man är hos pappa viket innebär en tur på ca 5 minuter mellan hemma och jobbet, hehe. 



Skriver mer senare!

Peace.

finväder! :)

Nyss vaknat & fått i mig frukost. Kanske inte bästa frukosten men ack så gott, Kall pizza från igår och ett stort glas O'boy! Jag gillar inte o'boy egentligen men till kall pizza är det hur gott som helst. Nu ska jag snart åka iväg till min fina ponniehäst och skritta ut en sväng i det fina vädret! Men får se hur han är eftersom det blåser stormvindar ute... Blir nog bara en kort tur eftersom jag har så sjukt ont i ryggen efter sängen som jag har ute i friggen hos pappa, den är så sjukt oskön! Haha, tokmjuk, känns typ som att ligga på en madrass i vattnet, usch!
Om ett par timmar kommer mitt älskade hjärta och sover över! Han åker med mig imorgon bitti när jag åker till jobbet.. :)
Aja, skriver väl kanske mera sen!
peace.

the botten is nådd.

Altså, motivationen är i botten just nu. Stackars Balder är alldeles frustrerad över att inte fått ridas på över en vecka.... Men det har iaf blivit några promenader. Vet inte vad det är men känns bara inge kul. Kanske blir bättre när vi flyttar, vilket är lördag nästa vecka! Ska bli skönt, kommer dock sakna rörberg litegrann, men det känns som om jag & Balder kan börja om och komma igång på allvar i och med flytten! Dock måsta jag försöka fixa en sadel... Nog för att jag tycker om att rida barbacka men kan bli lite för spännande att rida ut barbacka med sällskap utan sadel, hehe :P
Var iväg till stallet nu på kvällskvisten, tog in den stackars blöta hästen, tur han har täcke på sig. Börstade, gav äpple och gosade.
bild från igår.
Tror att motivationsbristen beror mycket på vädret och årstiden.. Jag brukar oftarst bli lite nere och så på vinterhalvåret. Jag är verkligen en sommarmänniska!
NU VILL JAG HA TILLBAKA SOMMAREN!!
Just nu hatar jag blogg.se! Det går inte att ladda upp bilder & det gör mig verkligen pissed at the moment.
Ska fortsätta kollla på Så mycket bättre, äta nånting onyttigt och sen sova! Imorgon får jag förhoppningsvis träffa mitt älskade hjärta ♥
Tack  & Godnatt för mig. Skriver kanske något roligare imorgon.
Peace.

RSS 2.0