May. 31, 2013

Så jävla arg just nu. Att en jävla unge kan få en att tappa humöret så jävla mycket. åååååh!
Så besviken på så mycket, och när denna unge käftar emot det man säger så kände jag att det vart för mycket. Bägaren rann över.

eftersom jag inte fått behålla nån mat srn i onsdags så har jag inte världens ork nu, och det märktes när jag lyfte upp henne för trappen. Helt slut.

Funderar på att tälta ute inatt, så jag kan få vara själv nångång. Skulle vara så jävla skönt!

May. 30, 2013

panikångest. Det är som att all luft försvinner. Man faller & faller. Värsta känslan.

May. 23, 2013

längtar efter sovmorgon!

May. 20, 2013

Hoppade igår. Det gick inte bra. Han gick emot skänkeln och det fanns inte tillstymmelse till styrning. Nästa gång jag hoppar ska jag rida med bett.

Jag gjorde inget avancerat. Hoppade på en kombination och sen några enstaka hinder. Inge högt. Jag måste lära mig att rida på fram till hindret och inte smyghålla honom. Så igår föraökte jag bara rida. Svårt när hästen går som en sengångare.... Var inte alls nöjd men hästen var trött och jag lila så efter allt drivande.

Idag får han vila
Ska klura ut ett veckoschema senare idag.

peace.

upp & ner.

Det kan ju inte gå braa jämt. Idag var det inget bra ridpass. Jag var negativ, kunde inte rida och dom där äckliga hälarna på mig själv får jag psykbryt på. Jag kan inte trampa ner dom! Dwt går inte. Jag står på tå i dom där dumma stigbyglarna..
Bajsridpass!

Nu är jag sur & grinig. Laddar upp inför ett hoppass på gräsbanan imorgo och hoppas vi "klickar" bättre imorgon.

tack och godnatt.






natta.

Spännande dag på jobbet! Eller inte.
Krossad hand ( inte bokstavligen, men det känns så ), sen var väl typ allt som vanligt.. Blev biten av en kalvjävel i ena fingret oxå. Bajsont!
Men tror allvarligt att jag kan ha fått en spricka i handen efter den där lilla handolyckan. Hamnade med handen mellan en skottkärra och vägg. En av storstutarna ( typ 750kg muskler ) trycker med huvudet på skottkärran så handen kläms och sitter där sen sitter.. Skapligt öm nu och kan inte räta ut lillfingret..

Seeen rullade allt på som vanligt!
Efter jobbet tog jag räcern hem, åt ett päron, gick med hundarna och sen åkte jag till mitt lilla paradis, stallet!
Longerade balder idag. i enbart grimma. tänkte han skulle få springa ur sig lite. Men allvarligt så fanns det inte så mycket energi som behövde komma ut! haha.

Vart kvar en stund, sen gick jag och fixade tråden i hagen bland alla mygg! Och såklart att Balder skulle vara mitt uppi allt, trots att han är dödligt rädd för trådar! Nu ligher jag i sängen och laddar för ett morgonpass hos tanterna!
godnatt.




May. 16, 2013

Woho, torsdag! Det innebär att det är fredag imorgon, som i sin tur innebär att det är helg efter morgondagens mjölkpass!
Som jag längtar.

Helgen kommer bestå av mys med pojkvännen som jag inte träffat på länge, Balder, troligtvis en hundutställning & kanske lite fiskar.

Men först är det idag. Ska börja med att åka till jobbet en sväng och provspringa med avbytarIngelas hund som ska ställas på lördag. Sen hem igen. Klyva ved, äta och sen mot jobbet för mjölkning av damerna. Sen får jag förhoppningsvis träffa pojken min!

Dags att sätta igång denna dag.
Peace.

bilder från söndagens hoppning.

 
 
 
 
 
Älskar att bilderna är galet ihoptryckta. men vad gör väl det om 10år?
 
 

markarbete.

Hade markarbete på schemat idag. så när jag kom till stallet konkande jag fram bommar och hinderstöd till en travövning som går ut på att hästen ska hitta balansen i varje steg och att ryttaren ska hitta balansen i hjälpgivande. Alltså balansen mellan hand ich skänkel.

Började med att skritta över bommarna. Balder är inte direkt rädd om sina ben så han rev dom två upphöjda bommarna första gången, sen gick det bra.

Lade även ut två bommar på diagonalen så jag kunde trava över dom i uppvärmningen.
Balder skötte sig över förväntan!
Lyfte ordentligt på fötterna när vi kom på bommarna, rev en gång, den tar jag på mig för jag lät honom gå på lite fortare och längre kliv än vad som går.

Men överlag är jag nöjd med honom idag! :)









min stjärna ★


ännu mera ändring!

haha, det här med planeringar är inte min grej alltså!
idag får Balder vila, han kan behöva det. Så istället för vila på torsdag blir det longering då! haha.

nu ska jag försöka låta bli att ändra nå mer!

ändring.

Istället för longering gick vi på promenad nu på kvällskvisten jag och ponnyn. Så vi tar longeringen imorgon istället!

Promenaden vart 5km, gick det på dryga 50 minuter. Tänkte att Balder skulle få "skritta ur" sig från gårdagens hoppning.
Han verkade nöjd & glad, han älskar ju att gå på promenader :)





veckoschema.



måndag: longering

tisdag: skritt/promenad

onsdag: markarbete

torsdag: vila

fredag: dressyr

lördag: rida ut/klättring

söndag: hoppning


hoppelihopp.

igår hade jag och rebecca bestämt att det skulle hoppas med hästarna. drog till stallet vid elva, gjorde iordning ponnysarna (vars mankhöjd ligger på runt 170 båda två ;) ) drog iväg till gräsbanan och fixade hindren.

Hade hackamore på Balder, har börjat rida med det nu och han funkar klockrent! Dock lite stark, men känns bättre.

Värmde upp så jag hade gas och broms, hoppade fram på tre hinder, sen hoppade vi enstaka himder. Alla hinder låg på runt 50, hoppade lågt mest för att hitta rytm och känslan. Han skötte sig hur bra som helst!

Hans ägare kom och kollade, hon verkade nöjd med det hon såg, och sånt är kul! Moster Katta kom och fotade en stund. Några fina bilder, några mindre fina ;) tänkte slänga upp dom här sen när jag sitter vid datorn. Nu frukost!
peace.









mage i uppror.

vaknade kvart i fem och var alldeles kallsvettig och mådde sjukt illa. Sprang in på toa och spydde som en gris. Har spytt två gånger efter det. Så jävla ont i magen. Har fått i mig en skvätt vatten, men det är allt.

klarar inte av att gå upprätt, då kommer det spya igen. Jag vet inte vad det är heller. Om det är magsjuka eller om jag ätit bå konstigt.. pooop.

peace .

underbart

igår släppte vi ut kossorna på jobbet. så roligt att se dom hoppa & skutta omkring och vara alldeles lyckliga!

Idag tog jag med frukost till jobbet som jag nu sitter och avnjuter i kohagen med korna som utsikt.
slänher ut bilder från kosläppet senare, nu måste jag fortsätta jobba!
peace.




May. 06, 2013

oj nej, jag orkade verkligen inte rotera bilderna i tidigare inlägget!

för mycket

det har nog blivit lite mycket för min kropp senaste tiden. Från att ligga på soffan & dega hela tiden till att så fort jg har tid över så går jag ut och powerwalkar eller cyklar... Nacken börjar säga emot. Trolig inflamation mellan två nackkotor, standard. Men lite alvedon & ipren gör nog susen ;)

Idag har varit en riktig händelserik dag! Stallet, cyklat, jobbat, promenadat.
Nu är kroppen mör! ska göra mina squarts, sen ska jag hjälpa moster att tapetsera.. hatahatahata.
Vill bara gå och sova helst nyss.
aja, nu är det bara köra igång!
peace.

kvällens pw.







hurtbulle.

har faktiskt blivit riktigt duktig på att powerwalka och röra mig! Gjorde squartsen både i tisdags och i onsdags, igår fixa jag bakhovarna på hästen vilket her unhefär samma träning.

Ni vill kossorna mjölkas, hörs sen!
peace!




RSS 2.0