önskelista!

Har hittat en massa saker jag vill ha! Men det är ju jul snart, right? ;)

Ridbåge från Perfect Sit
Ridbyxor från Hööks
Tröja från Hööks
Jodphursskor från Hööks
Allroundsadel från Claridge House
Benskydd Equiguard
det var lite av det jag vill ha! Vill ha en massa pengar, schabrak, ridoverall till vintern, vinterridstävlar, ridstövlar, rida för intruktör och en maaaaaassa annat!
hähä.

najt liksom!

inte många knop idag e! eller jo, några iaf.

Började dagen med att avsnitt av vampire, sen ut och hjälpa min käraste granne/uppfödare att rycka brännässlor i hundhagen! det var huuuur mycket som helst, men nu är det borta! Så nu har jag som sockerdricka i händerna och en bit upp på armarna, hade lite dåliga handskar så jag fick nog lite för många "nässelbett", blev nog lite för mycket gift på en och samma gång! hehe.
Övningskörde hem till pappa, gick kanoners! Vill verkligen ha körkort, bil & jobb nu! Men det ploppar ju bara inte upp liksom, men ska börja jobba på det när jag kommer hem i mitten på nästa vecka.
Åkte till Balder med pappa & mina två småbröder, longerade bara en stund, sen fick Ludwig och Hampus rida lite, det var nog väldigt uppskattat! :) Han är ju så snäll Balder ♥
Sen for vi till coop och handla middag, blev tacos idag typ hur gott som helst! Sen tv kik och sedan blev det att kolla ett till Vampire ♥ och två första avsnitten av Camelot, verkar vara en halvdålig serie!
Så nu ligger jag i lillebrors säng och ska stänga ner för idag, mina kära bröder kommer nog in om en sisådär sex timmar och väcker mig!
Godnatttttt
//alexandrabastemark

The Vampire Diaries

Har nu suttit och njutit av första avsnittet av The Vampire Diaries, säsong 3! Kan inte annat än älska serien, vampyrer, snygga killar, varulvar och drama! Mums!
bild från google.se

Nu väntar jag på att det andra avsnittet ska laddas hem, för jag tänker INTE vänta till 16 november när det börjar sändas på tv, så Tack thepiratebay för att du finns! hehe.
Tror jag har en liten förkärlek för vampyrer, när Buffy och vampyrerena gick på tv så var ju programmets höjdpunkt när snygga Angel var i bild, jag fullkomligt älskar Twilight-filmerna & Vampire diaries! True Blood är väl sådär, jag har inte följt det riktigt...
Aja, nog om vampyrer för stunden, nu ska jag få med mig grannen och mörda lite brännässlor!
ppppppeace!

städdag!

Hann inte riktigt med allt som skulle hinnas idag..
Har tvättat en maskin tvätt, men vattenpumen är störd så det vart inte rent! Så får tvätta hos pappa imorgon!
Disken är diskad, tvättstugan städad, hallen städad. Har även varit till hästen, och allt var klart för en gångs skull! Så gick bara ut på en promenad, men imorgon ska jag rida en sväng om vädret tillåter :)
Blev ingen långpromenad med Rosa, men hon fick leka med småkottarna istället (två dvärgschnauzervalpar).
Ingen mat heller, haha, bara druckit vatten idag, bra gjort där Bastemark!! Får äta en påse popcorn istället ;)


Men eftersom hallen är klar nu så ska jag ringa min moster imorgon så får hon komma och tapetsera nåndag! Får se hur länge jag bor kvar, men jag trivs ju så himla bra härute! Ska nog söka säsongsjobb i järvsöbacken i vinter iaf! sen får vi se om jag flyttar tillbaka hit om det inte är sålt... Men får hoppas på det bästa!
Nää, nu ska jag gå och poppa mina popcorn och fortsätta kolla på filmen på 6:an..
min allra bästaste vän ♥
Godnatttttt
//alexandrabastemark

Dagens..

Denna dag ska det hända mycket! 

Tvätta kläder

Diska ett berg med disk

Åka till hästen. får se om jag rider med denna träningsvärk!
Laga mat
Städa tvättstugan

Städa huset
Gå en långpromenad med hunden.
Hoppas jag hinner med allt, men annars är det ju en dag imorgon också!

skriver mer senare
:)



ensam..

jaaha, ensam hemma som vanligt! Eller ja, jag har ju Rosa! ♥

Tänkte bara berätta att jag saknar min kära pojkvän hur mycket som helst! Han är nämligen i Norge med skolan. Men nu har vi inte setts på några dagar, och det känns inte okej!
Han kommer hem på söndag, och orkar han så kommer han kanske hit då, annars träffas vi på måndagen, och då följer jag med honom hem till hans mamma så vi får mysa några dagar!
Jobbigt det där med distansförhållanden... Men jag letar ju jobb både här i gävle och uppe i hälsingland, så får jag jobb där uppe så kommer vi ju träffas mer!
Undra hur det blir när han drar ut på praktik i sommar? Vill inte vara ifrån honom i tolv veckor, det skulle jag inte klara!
♥♥ jag älskar dig min prins ♥♥
Nu ska jag fortsätta äta mina popcorn, sen blir det en varm dush och sen sova!
Gnatt
//alexandrabastemark

blogg var det ja...

har inte haft något att skriva om eftersom jag inte gör något om dagarna... Men jaa, jag har väl inte gjort så mycket sen sist.
I lördags var det hundutställning i Högbo Bruk, ställde dock ingen av mina egna, var bara med och visade två andra hundar. Det gick väl hyffsat bra, men den domaren tänker jag då aldrigställa för en gång till, jävla kioskmongo! Nej, men jag var där i typ tio timmar, skapligt trött när jag kom hem. Men det var en trevlig dag, träffade på många bekanta och tittade på mycket fina hundar :)

Sen söndagen gick åt till att vara hundvakt och städa! Huset ser verkligen ut som ett bombnedslag!! Men nu är toan fin och vardagsrummet oxå, nu är det bara fem rum kvar! Kan man annat än att äska stora hus? Nej, egentligen inte, men i detta fall så vette tusan... Så sjukt med saker och damm överallt! Aja, igår var oxå en städdag, åkte iväg till hästarna och fixade dom sen hem och städa igen!


Idag vaknade jag runt tio, vaknade och var glad och lite taggad, skulle nämligen rida lektion för min mamma idag! :)
Mamma kom vid halv elva, drog till stallet och hämtade in en extremt lerig häst.. Men borstade och fixade, sen provade vi en hoppsadel på honom, den låg väl helt okej! sen på med barbackapadden för vill inte störa hans pälssättning allt för mycket nu när han börjat sätta vinterpälsen. 
Gick ut i paddocken och började skritta, tränade på av- och igångsättningar, sen samma i trav, men på långa tyglar.. Gick helt okej, Balder blev dock väldigt taggad!
Kortade upp tyglarna och fortsatte träna på samma sak, då på en volt. Ställa inåt och utåt för att mjukna upp, sen var det det där med högergalopp ja.... Hästen flög hit och dit, upp och ner och försökte verkligen kasta av mig!! Men öronen framåt hela tiden så han har ju inte ont, tror mest han tycker det är lite jobbigt ;) men han slutade efetr några varv när han insåg att han inte fick av mig, efter det gick han som en KLOCKA! eller ja, för det mesta! Men både jag och hästen har verkligen fårr oss ett pass idag, vi var nog lika slut båda två efteråt! Mamma tyckte han gjorde fina sidvärtesrörelser och framdelsvändningar, så det var kul att höra! :)

gammal bild...

Imorgon blir det nog bara en promenad, jag kommer nog inte kunna röra mig imorgon då jag redan har träningsvärk! Men så det ska vara :)


Nu ska jag dra igång New Moon då jag somnade till den igår, sen om jag orkar blir det även Eclipse! Mmmmhm, Edward Cullen är ju bara för läcker!
Aja, tack för mig!

//alexandrabastemark

en rubrik liksom..

Har kommit in i en höstdepression.. Vet inte vad jag vill längre, så less på allt!
Orkar snart inte kämpa

.

partylördag!

Guuuud vad ljuvligt! Har för första gången på typ 5 år sovit ca 15 timmar utan att vakna mitt i natten och vara vaken i flera timmar. Känner mig utvilad och laddad för ikväll!

Om ett tag drar jag iväg till hästen, packar höpåsar och pussar och kollar igenom, jag  pallar inte rida idag känner jag , har så ont i mage och rygg så jag kräks, that's the funny part med att vara tjej en gång i månaden.. Not. Är ju perfekt ridväder egentligen, men sätter jag mig på hästen nu så skulle jag bara prestera dåligt och bli sur, så det är rättvist mot både honom och mig att låta bli!
Men på eftermiddan åker jag iaf in till theres och färgar häret rött igen, sen drar vi upp mot hälsingland och förfest i Alfta! Senare på kvällen blir det Tranan med världens bästa flickor! Ikväll ska vi gå aaaaalll in! Får sen hur roligt det blir med denna värk, men det skiter man väl i, för kul, det SKA jag ha. Sover hos Elin efteråt, sen imorgon drar jag till min underbara pojkvän och firar hans födelsedag! ♥
nu lite frukost och fix, sen drar jag till Balder!


peace out!

//alexandrabastemark

Ensam hemma igen!

Mjaah, då har fru Theres åkt hem, blev att hon sov här inatt! :)

Skulle bara åka till hästen en snabb sväng igår och ge kvällsmat och kolla sår, men det visade sig att Balder hade en lätt kolikkänning. Jag gick ut och gick och sedan longerade lite i trav och då släppte han världens längsta fis, sen var allt som vanligt igen, så det var nog bara en lätt gaskolik! Men var kvar en stund och tempade och kolla puls, sen släppte ut i hagen och då var han som vanligt igen.

Åkte hem i regnvädret och vart dyyyyyblöta, skulle försöka färga mitt hår från rött till brunt, men det sket sig direkt det iaf, så jag får stanna rödtott! :)
värsta fjortisbilden, men det bjuder jag på, haha.

Idag hade vi en chilldag, åkte till hästen runt fyra och Theres skulle rida! Gick jättebra, trots att Balder hålla på gå omkull för han halkade då det hade regna, men Theres höll sig kvar med nödoch näppe, jag fick mig ett gott skratt iaf ;)
Kom hem nyss och då var Theres skjuts här men vi kom intein i huset då mitt ägg till mamma låst och jag glömde nyckeln hemma.... Så fru lämnade sina saker här och åkte, jag fick klättra in genom vindsfönstret! Skulle bli en awesome inbrottstjuv, kanske det man ska satsa på? hahah, nää, jag ska hålla mig till hederligt arbete!  Hade inte så mycket mer för stunden, kanske skriver mer sen..

//alexandrabastemark

Vi lever alla i en gul ubåt!

om ni inte visste det liksom!
Kan börja berätta om gårdagen.
Skulle rida på långtur med Madde & Malwin, jag och Balder gick från stallet runt ett, gick en bit då jag har haft ont i ryggen så jag blev lite mjuk, sen satt jag upp efter en kvart kanske. Red dig vi skulle mötas, men Madde var sen så red till hennes stall och mötte henne där!

Det var första gången hästarna träffades men det gick superbra, Balder var lite spänd i början men det gick över fort :) Balder är ju ganska osäker i sig själv men ändå väldigt bestämt och "hård i skallen", så Malwin fick gå först så vi skulle slippa stegringar och sånt tjafs. Gick förbi en massa läskiga saker, såsom transporter, tröskor, barnvagnar, gubbar på stege, golfande gubbar, stora blomlådor & tog oss även över en träbro och  igenom en ganska trång tunnel! Hästarna var superduktiga! Visst var dom spända men dom löste det mesta, det som Balder var rädd för fixade Malwin och då vågade även Balder, och det som Malwin tyckte var obehagligt fixade Balder :p När vi väl kom till MAckmyra där vi skulle bada ville inte hästarna gå i först... Malwin badade hovarna och mulen, jag hoppade av Balder och plaskade ut i vattnet så jag hade vatten upp till knäna! Balder gick glatt efter och började skvätta med benen och körde ner mulen och plaskade runt, min gullprins ♥ Sen tog jag mina blöta fötter och ben och hoppade upp igen! :) Hästarna var jäääättteduktiga påvägen hem, avslappnade och lugna. Vi skrittade mest men det blev även en lite sväng trav, men jag och Balder travade mer när vi hade lämnat Madde och Malwin.

När vi kom hem runt fem så var han DÖDSTRÖTT & svettig, och jag hade sjukt ont i rumpan efter den hemska bomlösa sadeln! Men spolade benen i kall vatten eftersom vi hade gått på mycket asfalt och hårda grusvägar, sen fick han gå ut i hagen igen :)
Pappa kom och hämta då jag verkligen inte orkade cykla dom fem km hem. Tog en varmvarmvarm dusch när jag kom hem, typ hur skönt som helst. Rumpan ömmar lite idag med vi hade trevligt på ridturen, mycket prat om allt mellan himmel och jord! :)

Idag har jag bara varit barnvakt åt mina kusiner. Vi har varit ute i skogen och plockat svamp och blåbär. Rosa fick även träna lite sök! :) hon är duktig min fina pärla ♥ Var iväg och pussade en sväng på balder innan jag åkte hem, nu ska jag bara äta klart mina popcorn sen ska jag sova! Haft migrän typ hela dagen..
Och imorgon händer det något efterlängtat!!! JAG SKA UMGÅS MED MIN FRU SOM VARIT IFRÅN MIG I EVIGHETER! WOOPWOOP.
Slänger in lite bilder från både igår och idag.
lite lätt fuktig om fötterna efter det där!
mina små kusiner :)
nu är popcornen snart slut, så ska strax ta min hund & veronica maggio i lurarna på en kvällspromenad och sen godnatt! 

//alexandrabastemark

Ehehehhehe

Var till Hööks och skulle köpa ett nytt träns till Balder idag! :)Hans gamla börjar tacka för sig så var dags för ett nytt. Blev ett från Claridge House. Svart med cremefärgade sömmar, suuuupersnyggt! Min prins vart såååå fin i det! Dock var nosgrimman för stor så läre göra lite fler hål så det sitter perfekt.
Madde följde med till stallet och tog lite kort, började med att longera honom som jag hade tänkt skulle vara det enda, men jag har inte kunnat rida på över en vecka så jag ville iaf skritta lite! 

Men slutade med att jag jobbade på en volt i trav, provade även ett rakt bett på honom, vet inte riktigt vad jag tyckte, men ska prova ett tredelat imorgon! 


japp, nosgrimman är på tok för stor, men hästen är fin! :)
Madde & Balder
♥♥♥
kanske en heeeelt meningslös blogg, men jajaaa!

//alexandrabastemark

RSS 2.0