jag utmanar....



MIG SJÄLV!

härlig morgon.

Det har varit en sån där skön morgon. Vaknade skapligt tidigt, drog mig en stund, gick upp och fixade luggen och tog sedan en pw med båda hundarna. Kom in, tog fram frukost och sitter nu och avnjuter den. Frukost är som godast när man varit ute en stund först!

Jag tänkte jag skulle rida nu på förmiddagen, men fick order av "högsta hönset" härhemma att städa nere våningen, så jag får åka och pussa på ponnyn en snabbis innan jag åker till jobbet istället. Han blir nog inte så besviken av att missa ett dressyrpass ;)

Efter jobbet blir det festligheter låter det som. Vart vi ska vara och vart det bär vet jag inte ännu, men det är sånt som märks! :)

Nu ska jag sätta fart så kanske jag rentav hinner klar i tid så jag kan cykla till jobbet! peace.

Ett nytt kapitel..

har nu tagit fart. Thomas har tagit studenten, och söker nu jobb. Hoppas han får ett kring gävle, annars får vi så lov till att flytta dit jobb finnes. Jag skulle flytta med honom till världens ände. Om jag får ta med Rosa såklart!

Om allt går aom det ska, det vilm säga att han får lön och fast inkomst så flyttar vi ihop inom en snar framtid! Fantastiskt!

Helgen som varit har varit mysig. Har varit uppe i Röste hela helgen. Umgåtts och spelat spel. Sitter nu på BUSS mot gävle, då tåget var inställt.

Ikväll ska jag rida min nuppienasse om jag kommer hem i skaplig tid annars får han en miljon pussar istället!
peace.







Apr. 22, 2013

smile at the world.
livet är helt fantastiskt trots allt!




Apr. 19, 2013

ah, det blev ju såhär igår.. Och som vanligt, så ångrar jag mig redan...




Apr. 19, 2013

Hade visst en blogg oxå!
Har inte hänt så mycket sen sist, I måndags fick B vila, tog en lite promenix bara. Longerade honom med inspänningar i tisdags, han blir ju döläcker när han jobbar på ordentligt! Varför kan inte jag rida honom så bra? :(

Aja, igår och idag har han vilat pga vädret.. jag har jobbat som vanligt.
Ikväll efter jobbet blev det en pw med rebecca, superdupeervälbehövligt!

Och så fick jag en plötsligt infallatt jag villr ha lugg igen! Sagt & gjort och nu ångrar jag mig! som vanligt. blir less på mah själv....

glädje.

något som man blir glad av att höra är att hästen har kapacitet. Att han med träning och rutin skulle kunna gå 120-130 hoppning. Om jag får ha Balder kvar, ska vi tränatränaträna!
Vart en liten nytändning för mig att höra dom orden faktiskt.




gårdagen.

Söndagen den 14 april var nog den utan tvekan bästa dagen på länge! Började dagen halv nio, tog en prommis med hundarna, bytte om och tog med pojkvännen till stallet.
Det skulle varit ponnyridning men det kom tyvärr ingen.. Så då skulle shettisarna pysslas om istället! Jag och thomas tog oss an lilla Skorpan som skulle klippas! Hon blev så söt!
Sen vart det fika och lite umgänge med fina folket. In med hästar som skulle ridas, mina kusiner skulle rida Balder en sväng när jag longerade.

Sen var det dags för hoppträning! Och jisses vad ringrostig man är.. Men både jag och B hade superkul och vi lärde oss att yttertygeln är väldigt viktig ;) Nä, men Lena är verkligen super som tränare! Blev några aha-upplevelser.

När vi hade hoppat klart var det dags att rida nästa häst som vart Akribie. Red fram henne åt Lena som skulle hoppa. När alla hästar var motionerad så tog jag räcercykeln hem, körde en raggardusch, bytte om & slängde i mig lite mat.

Blev hämtad av rebecca för vi skulle hem till annika och kolla på ponnyakuten! Hade trevligt med en massa prat.
Avrundade kvällen och somnade som en klubbad säl!

Nu ligger jag i sängen mer död än levande.
Ska snart paallra mig upp tror jag.
Skriver mer ikväll!

peace.




fantastiska dag!

Åh du härliga dag, dig kan vi sätta på repeat några veckor framöver!
Började dagen vid nio, gick upp & strök mest omkring hemma, käkade lite frulle och dona.
Sen tog jag hunden med mig och cyklade till hästen. Tog in och pysslade, sadlade på och gick ut på ridbanan.
Mycket lösgörande och sidvärtes, trav över bommar ooch sånt.

I mitten av passet så red jag lite mer "uppförsbacke" och oh lord vad fin han kändes! Traven var helt fantastisk!! Blev helt till mig av lycka över hur fin han var, och allt kändes bara så sjukt bra. Han var följsam och så otroligt lätt och mjuk i munnen! och drivet från bakdelen var sjuk!
Hade varit kul att ha en del av ridpasset på film. Men i helgen hoppas jag att någon kan filma/fota när jag rider.
På slutet red jag honom lång och låg, och han jobbade på superfint med ryggen.
Supernöjd med honom idag.
Hoppas han är lika arbetsvillig & glad imorgon oxå!
peace.




Apr. 10, 2013

denna rygg alltså.. blir värre & värre. nu är det slit att komma ur sängen.. Och mensvärk/kramp som grädde på moset är ju fantastiskt! Fast inte.. Har tagit värkisar och ska hoppas det blir bättre inom den närmsta timmen, så jag kan åka till stallet.

sen mot jobbet...
vill inte det idag! jag vill ingenting idag.

Apr. 09, 2013

Veckoschemat får bli förskjutet en dag eftersom ryggen inte blivit bättre.. Hoppas att den håller ihop imorgon då jag väldigt gärna vill rida på min fina ponnyplupp!

Idag har varit en riktig skitdag.Fått reda på saker som jag inte väntat mig få höra.. så nu aka jag nog gå och lägga mig och fundera på livet & vilka vändningar det kan ta..


Apr. 08, 2013

nu har jag och balder kommit igång med ridningen igen, så i helgen blir det nog lite nya bilder! han har blivit så fin.

kör på med veckoscheman igen.



Måndag - vila.
Tisdag - lösgörande & tempoväxlingar på ridbanan.
Onsdag - rida ut
Torsdag - markarbete/bomjobb på banan
Fredag - dressyr på ridbanan
Lördag - longering
Söndag - hoppning (beroende på underlag) annars uteritt.

Hoppas att detta går ihop och att min rygg håller. men det ska nog gå braa!
nu ska jag gå och sova bort smärtan i min rygg.
peace.










RSS 2.0